fredag 19. september 2008

Klassetur:D

Nå har klasse 10c nettopp kommet hjem fra en kald, opplevelsesrik, slitsom og koselig klassetur. De siste fem dagene har vi tilbrakt et godt stykke fra sivilisasjonen midt i Otta-dalen, og med blå himmel å se opp på og tær uten følelse å se ned på har vi blitt en smule fasinert av hvor kaldt og gøy det er mulig å ha det i en elv.

Dag 1:

Mandag morgen kl. 08.00 møtte en gjeng med morratryner opp på Høyenhall skole, noen mer klare enn andre for en uke med action og opplevelser. Bussen ble lasta opp, og med kortkasting og "Hilde's bus show" på timeplanen ble den 5-6 timers lange bussturen fortsatt et par timer for lang :P Vel fremme fikk vi dytta oss inn i campinghyttene som skulle være våre hjem den nærmeste uka, og så var det tid for "adventure games", noe som gikk ut på en haug med meningsløse og artige konkurranser. Selv syntes jeg høydepunktet her var når det stakkars laget til min kjære far måtte bære han. Man kan si mye pent om pappaen min, men spessielt spinkel og lett er han vel i grunn ikke... Etter middag gikk folk hver til sitt, og en gjeng optimister bestemte seg for å sove første natta i jordgamma som fantes på Storøya camping. Ikke et vondt ord om jordgamma, den var faktisk et perfekt sovested sett med speiderøyne, men vedmengden som var beregnet for en natt ute i fjellheimen, den var det noe alvorlig galt med...


Tautrekking i grunn:)

Dag 2:

Opplagte, varme og UTROLIG våkne møtte 10c opp til frokost tirsdag morgen. Etter en liten busstur og omskifting til våtdrakt og redningsvest var alle bortsett ifra Martin :( som ble syk og måtte hjem) klar for dagens aktivitet: kanopadling / raftebåtpadling. Det vil vel være litt feil å si at motivasjonen sto på topp før denne aktiviteten, men med noen svømmeturer her og der, padling på ulike nivåer, "plyser" og sjokoladebananer kom vi da oss igjennom dagen på en måte bare vi kunne klart det:) Etter "kanomoro" dro noen tilbake til leirplasen for en varm og litt for lang dusj, mens andre fant ut at dette var et perfekt tidspunkt for å høste noen kalorier fra den lokale coop-butikken. Det viste seg at det å høste kalorier førte til at mulighetene for en varm dusj forsvant...


Marthe måtte teste om kameraet som skulle tåle vann faktiskt tålte vann, så hun gjorde det...

Dag 3:

Onsdag var det klart for raftingtur, noe et stort flertall av byfolka fra Oslos beste østkant gledet seg veldig til. Våtdraktene som levde opp til navnet, redningsvestene som vi valgte å stole på denne dagen, og de fantastiske hjelmene i gult og oransje ble med glede spent fast til kroppen, og vi var klare. Fem raftingbåter ble fyllt opp av oss og guidene som kom fra både her og der ( hvilken vil si USA, Frankrike og Skjåk). Den farefulle ferden nedover elva begynte med et kort sikkerhets-og padlekurs, før vi startet kampen med og mot strømmen. Fart og spenning var det, og der strømmen ikke var så mye å skryta av, sørget guidene for å dytte og dra "heldige" utvalgte ut i det friske og klare fjellvannet, til relativt stor underholdningsverdi ovenfor de som fortsatt satt tørre i sine respektive båter. Mot slutten av dagen var den riktignok ingen igjen av de som satt tørre og varme i båtene sine, for det kom tydelig frem at smeltevann fra Norges fantastiske isbreer ikke holder spesiellt mange grader, og man blir av en eller annen pussig grunn våt når båten fylles med vann, eller når man blir kastet av båten sin i fartsfylte stryk til stor overraskelse for tilskuere og medpadlere (hvor ble det av Daniel?:P) Når alle satt vel plasserte i bussen, litt over middels klare for å finne igjen varmen de mista noen kilometer lenger oppe i elva, bestemte bussjåføren seg for å gi oss en overrakelse. Vi skulle få lov til å hope fra en 6 meters høy bro ned i vann. Hurra! De fleste ble enige med seg selv om at de var våte og kalde nok, med de av oss som er kronisk redde for å gå glipp av noe gøy, måtte bare hoppe i det. Kjølig var det, ikke så veldig behagelig heller. Men viten om at man hadde litt guts gjorde godt:)

Var ganske fint der da!

Dag 4:

Juving var aktiviteten dag fire. Morgenfuglene dro av gådre 11.00, mens de som følte for at søvn var en god ide tuslet av gårde 12.00. Første delen av juvinga gikk ut på å rapellere ned en 40 meter høy fjellvegg, og det er en ganske merksnodig følelse å henge i løse lufta vel vitende om at man faktisk selv må gjøre noe for å kome seg helskinnet ned. Men adneralin er gøy, og selv om hjertet til tider syntes det var morsomt å prøve seg på å hoppe ut av kroppen, så ville nok alle ha gjort det om igjen. Resten av juvinga gikk ut på å hoppe, svømme, vasse og skli seg nedover den småkjølige elva. Her var det de som var villige til å ofre kroppstemperatur for action som fikk ha det gøy, mens resten fikk "kose" seg med å traske nedover langs elva i et ganske så godt forsøk på å imitere istapper. Om kvelden fikk de som ønsket det riktignok tint seg opp igjen i den vedfyrte badestampen som var på campingplassen. Kake ble det også på turfolket, det måtte tross alt feires at Thea hadde bursdag, selv om vi befant oss "in the middle of nowhere".

40 meter er ganske høyt...

Dag 5:

Etter en lang og koselig natt med dansing, surring, latter, søvn på noen få og burn og battery på resten, var det klart for hjemreise. Hyttene ble vasket, baggene ble pakket, og etter å ha slitt ut de siste kreftene våre i et klatretårn i Lom, hev vi oss på bussen med Oslo i siktet.

Opplevelser fant sted i Skjåk 15.-19.september, og minnene vil vare livet ut...


7 kommentarer:

Anonym sa...

nnntwå! det var koslig da! du er så flink til å skrive assa marthe!!!
men Lets sleep now ey?
<33

Anonym sa...

Du er en kjempe flink blogger ! :D Vet du hva du kan gjøre ?! :0 skrive om fotball ! Hihi,, Lina, hva syns du ? :P haaha.. Sitter å øver til engelskprøven i "The cold war" - -KJEMPE VANSKELIG !
PS: Jeg skal skaffe meg blogg i løpet av neste uke.. :)

Anonym sa...

Det er 15 august idag !! Nesten som 15 august! :D Da har jeg bursdag!! Gleder meg sååå fælt til jul, det skal jeg skrive om i bloggen min, det må du ogsåååå !!! :O:O:O:O !!!!! :D:D:D

Anonym sa...

Jeg ente at det var 15 oktober.... ::::::::::::::

Anonym sa...

JUUUUULLL !!!! Vi skal ta klassebildet på fredag ! :O HVA SKAL JEG HA PÅ MEG ? :O Oj... ? Det må jeg gå å skjekke nå., haaadeeeee.... :):D:):D

Anonym sa...

Mente* 3 "avsnitt" :

Anonym sa...

Savner klasseturen jeg... Har lyst til å dra på en til klassetur.. hadde vært gøy.. ja... haha, jeg hadde en sånn rar drøm -som vanelig- den drømmen handlet om at pappa arvet noen hoteller i både London, Paris, Brasil o.s.v og så dro vi på klassetur dit :) -> det hadde vært så gøy ? Ey ? :)